Уволненият директор на Пирогов проф. д-р Иван Поромански отправи критики към

...
Уволненият директор на Пирогов проф. д-р Иван Поромански отправи критики към
Коментари Харесай

Уволненият директор на Пирогов с критики към Здравното министерство


Уволненият директор на " Пирогов " проф. доктор Иван Поромански насочи рецензии към Здравното министерство и предходните шефове на болничното заведение. В предаването " Лице в лице " по bTV Поромански съобщи, че одит на болничното заведение е изработен едвам през вчерашния ден.

" От няколко месеца се вършат волни съчинения за задълженията на " Пирогов ", както и за просрочването на отговорностите ", сподели той и опроверга изказванието, че болничното заведение дължи над 60 милиона лв.. 

В студиото той сподели графики с данни, от които излиза наяве, че към 31 юли 2021 година болничното заведение е дължала над 26 милиона лв., а към 1 юни т.г. те са 24 милиона. По думите на проф. Иван Поромански единствено за 10 месеца " Пирогов " е задлъжняла с 2 милиона лв.. Той посочи, че всеки месец болничното заведение заплаща 340 000 лева на кредиторите. 

Според изнесената от него информация лимитът на болничното заведение също е понижен. " Имате инфлация, нарастване на всичко, а на болничното заведение лимитът понижен. Защо? ", попита риторично Поромански. По думите му институциите са " забили пестник " на огромните лечебни заведения, които са поели потока от заболените от ковид. " В " Пирогов " имаше 280 кревати, 80 заболели бяха интубирани, а не дадоха нищо в допълнение ", сподели още той. 

Проф. Иван Поромански посочи, че всички направени одити са предадени на Министерството на здравеопазването и в службите. 

Припомняме, че вчера министърът на опазването на здравето Асена Сербезова освободи от служба шефа на лечебното заведение проф. доктор Иван Поромански заради констатирани нарушавания в ръководството на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД. За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на лечебното заведение, до осъществяване на конкурс, министър Асена Сербезова назначи доктор Валентин Димитров. До момента доктор Димитров е ръководител на борда на шефовете на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР